Van filmpje naar QR code – SNEL, MAKKELIJK & GRATIS

Videoblog

In deze video gaan we dieper in op een intrigerend onderwerp: Hoe creëer je een video QR code? Je weet wel, die slimme digitale barcodes die je overal ziet opduiken. Laten we samen ontdekken hoe je jouw eigen video QR code kunt maken, en wat voor wondere wereld dit voor jouw onderneming kan openen.

De Magie van QR Codes

Voordat we duiken in hoe je een video QR code in elkaar knutselt, laten we eerst begrijpen wat QR codes precies zijn. Stel je het voor als een soort digitale barcode, een poort naar informatie die je met een simpele scan van je telefoon kunt openen. Dat kan een website zijn, contactgegevens, of nog veel meer. De mogelijkheden zijn eindeloos, en het beste is: mensen zijn er dol op. Snel toegang tot informatie, nieuwsgierigheid geprikkeld, en het werkt gewoon met de smartphone die we allemaal binnen handbereik hebben.

QR Codes: Voorbij de Statische Barcode

Waar kun je QR codes voor gebruiken? De mogelijkheden zijn even talrijk als jouw creativiteit. Koppel bijvoorbeeld een QR code aan je website of bied een handige weggever aan voor wie de code scant. Visitekaartjes kunnen ook een QR code hebben, waardoor de ontvanger direct alle contactinformatie krijgt. Herinner je die keer dat je razendsnel een betaling hebt gedaan met een QR code? Dat kan jouw klanten ook overkomen!

Verrijkte Connecties met Video QR Codes

Nu, laten we de spotlight richten op het krachtigste gebruik van QR codes: het linken van een video. Een video QR code combineert de magie van video met de eenvoud van de QR code. Stel je voor: je deelt een code en zodra iemand die scant, opent zich een betoverende video. Maar voordat we aan de slag gaan, laten we een onderscheid maken tussen Statische en Dynamische QR codes.

Een Statische QR code is een permanente link, terwijl een Dynamische QR code flexibel is en zelfs later aangepast kan worden. Dit is waar jouw keuze impact heeft op de toekomst van jouw interactie met je publiek. Dynamische codes bieden meer controle en inzicht, maar dit is een beslissing die je weloverwogen moet maken.

DIY Video QR Code Creatie

En nu, het moment waarop je hebt gewacht: hoe maak je jouw eigen video QR code? Hier is de truc: gebruik een QR code generator. Je hoeft alleen de URL van de video in te voeren, een snelle magische transformatie plaatsvindt en voilà – je hebt je eigen QR code. Personaliseer het uiterlijk als je wilt, met kleuren en vormen die passen bij jouw merkidentiteit.

Deze QR code kun je overal integreren – op een folder, visitekaartje, of zelfs in een videoboodschap. Wil je het praktisch houden? Plaats de code op je productverpakking met een link naar een instructievideo, zoals ik dat zelf heb gewenst bij een recente online aankoop. Denk ook aan betaalverzoeken, persoonlijke boodschappen, en meer!

De Toekomst van Connecties

De wereld van QR codes is fascinerend en grenzeloos. Van het simpel delen van contactinformatie tot het leveren van onvergetelijke videoboodschappen, deze technologie brengt ons dichterbij dan ooit. De keuze om een Statische of Dynamische code te gebruiken, bepaalt jouw reis.

Laat me in de reacties weten hoe jij van plan bent QR codes in te zetten voor jouw onderneming. Heb je een inspirerende toepassing in gedachten? Ik ben nieuwsgierig naar jouw verhaal.

Klaar voor een volgende stap?

Je kan ook de handige uitlegvideo bekijken. En als je nog meer handige video tips en tricks kan gebruiken, download dan ook mijn geheel gratis Video Starterskit.

Meer tips & leerzame informatie over video?

Volg me op YouTube

YouTube & Video
VIP dag

Wil jij nog meer groeien met jouw bedrijf en daarbij video en YouTube strategisch inzetten?

Boek dan nu een VIP dag om samen met mij aan jouw business, strategie, planning en YouTube video's te werken.

YouTube Mastery

Word een YouTube master in 30 dagen.

In 7 modules leer je alle belangrijke ins and outs om video’s te maken en het meeste uit YouTube te halen.

De deuren zijn nu tijdelijk geopend.