Hoe maak je een schermopname maken met je laptop?

Videoblog

Hoe maak je een schermopname?

Video’s bekijken om iets te leren, het gebeurt steeds vaker. Het is zo veel makkelijker om naar een voorbeeld te kijken  en dat dan na te doen.

Voor jou kan het heel erg interessant zijn als je een online cursus wilt maken met een handige video instructie erbij. 

Lees deze blog en check de video eronder voor meer details over het maken van een schermopname!

Windows

De makkelijkste manier om een schermopname te maken op een Windows laptop of computer is als volgt: de combinatie van je windows toets op je toetsenbord met toets G.

Dan zie je dat er een scherm in beeld verschijnt. Klik op de optie Capture One en dan krijg een aantal opties, waaronder een screenshot maken of een schermopname maken.

Macbook

Op een Macbook werkt het net even anders. Daar doe je het met shift command + 5. Dan verschijnt er onderin een klein scherm en dan heb je de mogelijkheid om een screenshot te maken of een schermopname te maken.

Zoom

Misschien ben je al bekend met Zoom, het wordt vaak ingezet om online meetings te organiseren maar je kunt het dus ook gebruiken om een scherm opname te maken.

Als je nog geen account hebt, raad ik je aan om je via zoom.us je aan te melden voor een gratis account.

Ben je ingelogged, klik dan op ‘Host a meeting’ en daarna op ‘Screenshare only’. Kies het juiste beeldscherm als je met meerdere schermen werkt.

Klik bovenin het scherm op Audio zodat je ook te horen bent in de opname. Zorg en dan nog voor dat je niet op mute staat. 

Als je de opname wilt starten, ga naar ‘More’  en klik ‘Record’.

Screencast-o-Matic

Een andere tool die je kan gebruiken om opnames te maken is Screencast-o-Matic. Deze tool heeft nog extra functionaliteiten. Op de website van website: www.screencast-o-matic.com kun je je aanmelden voor deze applicatie. Een betaald account heeft meer opties, zoals het editen van filmpjes. 

Als je bent ingelogd, dan zie je rechtsbovenin ‘Launch recorder’. De recorder wordt geopend en je kan aangeven welk scherm en welk deel van het scherm je wilt opnemen.

Als je klaar bent met je opname, download het bestand en je kunt het evenuteel nog bewerken in een aparte editor bij een gratis account of in de editor van Screencast-o-Matic zelf bij een betaald account. 

Dit waren een aantal mogelijkheden om een schermopname te maken op een rijtje.

Ik ben benieuwd, welk programma gebruik jij?

Meer tips & leerzame informatie over video?

Volg me op YouTube

YouTube & Video
VIP dag

Wil jij nog meer groeien met jouw bedrijf en daarbij video en YouTube strategisch inzetten?

Boek dan nu een VIP dag om samen met mij aan jouw business, strategie, planning en YouTube video's te werken.

YouTube Mastery

Word een YouTube master in 30 dagen.

In 7 modules leer je alle belangrijke ins and outs om video’s te maken en het meeste uit YouTube te halen.

De deuren zijn nu tijdelijk geopend.